Skjerper straffene

Vil forby lønn i kontanter

Kriminelle og useriøse aktører i arbeidslivet går tøffere tider i møte.

GJENNOMSLAG: Justisminister Monica Mæland (t.v.) og arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isansen (t.h.) har lyttet til flere av innspillene fra Lars Mamen i Fair Play Bygg om skjerpet straff i kampen mot lønnstyveri og annen arbeidslivskriminalitet. Foto: Bjørn Langsem
GJENNOMSLAG: Justisminister Monica Mæland (t.v.) og arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isansen (t.h.) har lyttet til flere av innspillene fra Lars Mamen i Fair Play Bygg om skjerpet straff i kampen mot lønnstyveri og annen arbeidslivskriminalitet. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • En ny straffebestemmelse for lønnstyveri med en øvre strafferamme på seks års fengsel.
  • Forbud mot å utbetale lønn i kontanter.
  • Egen godkjenningsordning for bilvask og dekkskift.

Dette er noen av forslagene fra regjeringen i en skjerpet kamp mot kriminelle og useriøse aktører i arbeidslivet.

- Helt uakseptabelt

- Det er helt uakseptabelt at noen useriøse arbeidsgivere unnlater å gi de ansatte den lønnen de har krav på. En egen straffebestemmelse for lønnstyveri og strengere straffer for arbeidslivskriminalitet vil gjøre det enklere å slå ned på slik uredelig oppførsel, sier arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen (H).

På vei til satsråd fredag, der forslagene ble lagt fram, møtte Røe Isaksen og justisminister Monica Mæland (H) daglig leder i Fair Play Bygg, Lars Mamen utenfor byggeplassen ved regjeringskvartalet i Oslo sentrum.

- Jeg er bygningsarbeider og oppfatter ikke meg selv som noen lobbyist. Men her må jeg si at vi har fått gjennomslag for veldig mange av våre forslag. Vi setter pris på at regjeringen hører på gode argumenter, sier Mamen til Børsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer