Vil friste Sveits-nordmenn tilbake

Møller Eiendoms luksuriøse Frogner-prosjekt ­«Balders Plass» dukket plutselig opp i lokalavisa i Lugano, Sveits.

SVEITS: Møller Eiendom prøver seg på et litt annerledes markedsføringsgrep i kjølvannet av skatteflukten til Sveits. Foto: Ivan Raineri
SVEITS: Møller Eiendom prøver seg på et litt annerledes markedsføringsgrep i kjølvannet av skatteflukten til Sveits. Foto: Ivan Raineri Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter at Kjell Inge Røkke varslet en straks-exit til Sveits i fjor, har en horde av kapitalsterke nordmenn gjort det samme.

Utviklingen har kanskje fått enkelte norske luksusmeklere til å bite negler. Det som er klokkeklart, er at noen nå tenker utenfor boksen.

- Kan friste enkelte tilbake

Nylig dukket denne annonsen opp i ei lokalavis i Lugano i alpelandet.

Ifølge administrerende direktør i Møller Eiendom, Andreas Jul Røsjø, var annonsen «et forsøk på et litt annerledes markedsføringsgrep».

- Leiligheten som gjenstår i prosjektet, er en stor leilighet til en veldig høy pris. Den har en relativt begrenset kjøpegruppe, og mange er i ferd med eller har forlatt Norge. Da tenkte vi at kanskje den annonsen kan friste enkelte tilbake, eller at vi finner sveitsere som vil ha hytte i Norge, sier han til Børsen.

Listepris i prospektet er 80 millioner kroner. En stor del av gruppen nordmenn som har slikt på bok, har altså tatt turen til det aktuelle skatteparadiset.

- Annonsen kommer som en direkte følge av utviklingen. Dette er et prosjekt som markedet har vært kjent med skal komme i en lengre periode. Vi har bygget opp en interessentliste, og på denne større enheten har det vært en rekke navn som vi nå kan registrere at ikke bor i Norge lenger. Det er litt av baktanken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer