- Vil gå tom for penger

Russisk milliardær mener at Russland står i en svært vanskelig økonomisk posisjon.

ADVARES: Milliardæren Oleg Deripaska tror Vladimir Putin og Russland vil gå tom for penger allerede neste år. Foto: Sputnik / Mikhail Metzel / Pool via REUTERS / NTB
ADVARES: Milliardæren Oleg Deripaska tror Vladimir Putin og Russland vil gå tom for penger allerede neste år. Foto: Sputnik / Mikhail Metzel / Pool via REUTERS / NTB Vis mer
Publisert

- Det vil være tomt for penger allerede neste år. Vi kommer til å trenge utenlandske investorer.

Slik lyder advarselen fra den russiske milliardæren og metallmagnaten, Oleg Deripaska, under en investeringskonferanse i Sibir, ifølge Bloomberg.

Siden Russland invaderte Ukraina for et drøyt år siden har Vesten innført stadig strengere sanksjoner mot Vladimir Putins regime.

Frosset «krigskassa»

Europa og USA har blant annet gått hardt etter den russiske energisektoren, og har også sanksjonert personer i eller med tette koblinger til Vladimir Putin og maktapparatet i Kreml.

Deripaska, som en gang var Russlands rikeste mann, er en av dem som er underlagt sanksjoner.

Et av de første straffetiltakene fra Vesten var at de frosset omtrent halvparten av det som omtales som Russlands «krigskasse», som er den russiske sentralbankens utenlandsreserver.

Ved krigens utbrudd var «krigskassa» på godt over 600 milliarder dollar.

Som Børsen nylig omtalte har det gått bedre med russisk økonomi det siste året enn mange hadde sett for seg. Skyhøye energipriser har nemlig bidratt til at inntektene til Russland har vært gode, selv om eksportvolumet har gått ned.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.