Vil gi alle voksne 12.000 kroner

Skal drysse «helikopterpenger» over innbyggerne.

PENGEDRYSS: Innbyggerne i Hongkong kan glede seg over en ekstra pengegave fra myndighetene for å få opp forbruket i kjølvannet av coronaviruset og opptøyene som preget byen i fjor. Foto: Ammar Awad / Reuters / NTB Scanpix
PENGEDRYSS: Innbyggerne i Hongkong kan glede seg over en ekstra pengegave fra myndighetene for å få opp forbruket i kjølvannet av coronaviruset og opptøyene som preget byen i fjor. Foto: Ammar Awad / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Målet er å stimulere økonomien og få opp forbruket, opplyste regjeringen i den delvis selvstyrte kinesiske byen onsdag.

Også flere andre krisetiltak ble presentert av finansminister Paul Chan da han holdt sin årlige budsjettale til den lovgivende forsamlingen i Hongkong.

Byen er blitt rammet av det nye koronaviruset, etter at fjoråret ble preget av store demonstrasjoner og sammenstøt mellom politi og demokratiforkjempere.

Penger fra himmelen

Å dele ut penger er et svært uvanlig økonomisk krisetiltak som er blitt kalt «helikopterpenger» siden kontanter nærmest drysses over innbyggerne.

Tiltaket er blitt drøftet av økonomer etter at rentene i mange land sank til historisk lave nivåer i kjølvannet av finanskrisen i 2008.

Skulle en ny internasjonal krise oppstå, kan det bli vanskelig å bekjempe den med nye rentekutt, siden rentene i utgangspunktet er så lave.

I så fall kan det bli behov for helikopterpenger eller andre nye, utradisjonelle tiltak en rekke steder i verden.

Skattekutt og ny teknologi

I Hongkong er byregjeringens plan å dele ut 10.000 Hongkong-dollar til alle innbyggere over 18 år. Summen tilsvarer omtrent 12.000 kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer