Vil gi milliardlån til Norwegian

Men bare dersom Norwegian kommer i land med rekonstruksjonsprosessen.

FÅR STØTTE: Regjeringen vil støtte til Norwegian. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
FÅR STØTTE: Regjeringen vil støtte til Norwegian. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Regjeringen vil gi milliardlån til Norwegian. Det kommer fram i proposisjonen regjeringen legger fram for Stortinget i dag.

Regjeringen foreslår å bevilge 1,5 milliarder kroner til mulig deltakelse i et hybridlån utstedt av Norwegian.

- Vi har tro på at et rekonstruert Norwegian kan være en viktig aktør i norsk luftfart i fremtiden, sier samferdselsminister, Knut Arild Hareide.

- Krevende

Regjeringen har satt som forutsetning at selskapet må tilføres nødvendig ny egenkapital på 4,5 milliarder kroner, hovedsakelig fra institusjonelle og strategiske investorer.

- Lykkes Norwegian med dette arbeidet, har regjeringen sagt at vi kan bidra med et hybridlån. Men det er en krevende prosess selskapet er i gang med, og Norwegian er blant annet avhengige av å få inn langsiktige og strategiske eiere. Staten har ikke ambisjoner om å bli eier i Norwegian, sier næringsminister Iselin Nybø.

Takker regjeringen

Norwegian er optimistiske etter dagens nyhet fra regjeringen.

- Vi er veldig takknemlige for støtten, og det øker sjansen betydelig for at vi lykkes med å komme gjennom rekonstruksjonsprosessen. Regjeringens medvirkning bidrar til å sikre arbeidsplasser og sunn konkurranse i luftfarten, sier pressesjef i Norwegian, Tonje Næss, til Børsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer