Fosen-aksjonen:

- Vil gi politiet en helvetes dag

Greta Thunberg er igjen på plass blant demonstrantene i Akersgata, som tirsdag har utvidet aksjonen. Politiet fjernet tirsdag formiddag demonstranter utenfor Finansdepartementet.

Aksjonistene utenfor departementene i Akersgata i Oslo fortsetter demonstrasjonen tirsdag. Greta Thu... Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag morgen hadde aksjonistene blokkert inngangen til Finansdepartementet, hvor de ansatte har blitt oppfordret til å ha hjemmekontor.

- I dag er innstillingen at vi har tenkt at det er ikke bare olje- og energidepartementet og landbruksdepartementet og alle de andre som vi har blokkert til nå som svikter, men også staten Norge. Så i dag har vi blokkert Finansdepartementet, så aksjonen vokser og vi har ikke tenkt å flytte oss, sa artist og aktivist Ella Marie Hætta Isaksen til Dagbladet tirsdag morgen.

Aksjonistene reagerer på at vindturbinene på Fosen, som Høyesterett har sagt at er ulovlige uten avbøtende tiltak, ikke er revet.

Hætta Isaksen sa videre at de er forberedt på at det blir politiaksjoner.

- Til nå har det vært mindre politiaksjoner, hvor de forsøker å åpne én inngang. Vi er forberedt på alt, og vi er flere og flere som kommer til, så vi skal i så fall sørge for å gi politiet en helvetes dag på jobb.

Tirsdag formiddag ble flere aksjonister båret bort fra blant annet Finansdepartementet av politiet, etter å ikke ha fulgt pålegg om å fjerne seg. Aksjonistene vil anmeldes for dette, opplyste politiet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.