Corona

Vil gjenåpne Oslo 4. mai

Raymond Johansen må ikke vente på FHIs nye vaksinestrategi for å gjenåpne Oslo, og neste uke får byrådslederen rekordmange vaksiner. Oslo Høyre vil at byen skal gjenåpnes 4. mai - for dem med coronasertifikat.

GJENÅPNING I MAI: Oslo Høyre mener Raymond Johansen snarest må klargjøre når Oslo skal gjenåpnes. De vil ha gjenåpning i mai for alle med coronasertifikat. Foto: Vidar Ruud / NTB
GJENÅPNING I MAI: Oslo Høyre mener Raymond Johansen snarest må klargjøre når Oslo skal gjenåpnes. De vil ha gjenåpning i mai for alle med coronasertifikat. Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) jobber med en gjenåpningsplan for hovedstaden, men planen er ikke lansert.

Som Dagbladet fortalte tidligere denne uka, ønsker Johansen flere vaksiner og lavere smittetall før han vil åpne byen.

Neste uke får Oslo 41000 doser, blir Dagbladet fortalt.

FHI revurderer

Dagbladet meldte onsdag at regjeringen nå har bedt FHI revurdere den geografiske fordelingen av vaksiner.

FHI har vært tydelige på at de støtter en radikal skjevfordeling av vaksiner i tida framover, og skal levere sitt forslag til ny vaksinestrategi 11. mai.

Etter det Dagbladet erfarer, må ikke Johansen vente helt til da med å gjenåpne Oslo. Byrådslederen har også kalt inn til pressekonferanse tirsdag neste uke.

4. mai

Oslo Høyre mener Johansen somler. De krever utepils og åpne butikker så raskt som mulig - helst allerede 4. mai.

- 4. mai skal førsteutgaven av coronasertifikatet være operativt. Det betyr at de som er vaksinert må kunne besøke butikk, dra på kino, gå på trening og restaurant, eller ta seg en utepils, sier Anne Haabeth Rygg til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer