Italia:

Vil gjøre fangeøy til turistmagnet

Italia punger ut store summer for å renovere den tidligere fengselsøya Santo Stefano.

RENOVERES: Den tidligere fangeøya Santo Stefano i Italia skal etter planen bli landets nye turistattraksjon. Foto: Shutterstock / NTB
RENOVERES: Den tidligere fangeøya Santo Stefano i Italia skal etter planen bli landets nye turistattraksjon. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

I flere hundre år ble kriminelle, politiske motstandere og personer ansett som «fiender» i Italia sendt til den italienske øya Santo Stefano for å råtne.

Fengselet, som huset «de verste av de verste» fangene, ble stengt i 1965. Siden den gang har øya stått urørt - helt til nå. Italienske myndigheter skal nemlig forvandle den forlatte øya til et friluftsmuseum og en turistattraksjon, slik som USA tidligere har gjort med den kjente fengselsøya Alactraz utenfor San Francisco.

- Målet er å gjenopprette alle deler av straffekolonien på en miljøvennlig måte som tar hensyn til det unike ved øyas natur, sier Silvia Costa, som har ansvar for prosjektet, til CNN.

Punger ut

Formålet er å øke turismen i denne delen av Italia og opplyse om en dyster del av landets historie.

- Fokuset er å fortelle historien om de innsatte og smertene de ble utsatt for i dette fengselet. Vi vil bevare det symbolske minnestedet, samtidig som vi ser framover, sier Costa.

Regjeringen vil legge fram en plan for hvordan fangeøya skal renoveres i juni. Den kommende turistattraksjonen forventes å være ferdigstilt i 2025, ifølge kanalen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer