Vil gjøre skrekkøy om til luksusresort

Avdøde Jeffrey Epsteins to karibiske øyer er nå solgt.

UHYGGELIG ØY: Øyene Little Saint James og Great St. James Island i henholdsvis 1998 og 2016. Nå er de solgt. Vis mer
Publisert

I slutten av mars i fjor ble det kjent at to av Jeffrey Epsteins mest beryktede residenser i Karibien ble forsøkt solgt for 1,1 milliard norske kroner.

Milliardæren gikk til innkjøp av den private øya Little Saint James i 1998, før han i 2016 kjøpte naboøya Great St. James Island.

Little Saint James, med det forstyrrende tilnavnet «Pedophile Island», skal ha vært arnested for mange av Epsteins angivelige forbrytelser. Selv nektet han for alle anklager.

Eiendommenes uhyggelige ettermæle har gjort sitt til at salget av øyene ikke har vært lett.

Nå er de derimot solgt, skriver Financial Times.

SNAKKER UT: En rekke kvinner snakker ut om overgrep, i den nye Netflix-dokumentarserien «Jeffrey Epstein: Filthy Rich». Se traileren. Vis mer

- En destinasjon i verdensklasse

Ifølge avisa er det milliardæren Stephen Deckoff, som er gründer av Black Diamond Capital Management, som til slutt har sikret seg eiendommene.

Avisa skriver at han skal ha kjøpt dem for under halvparten av prisen de først lå ute til.

Han har planer om å gjøre om øyene til et luksushotell med 25 rom, som skal åpne i 2025.

- I mer enn et tiår har jeg vært stolt av å kunne kalle de amerikanske jomfruøyene for mitt hjem, og er veldig glad for å kunne gi området en destinasjon i verdensklasse som passer øyenes naturlige skjønnhet, sier han i en uttalelse, ifølge avisa.

I uttalelsen sa han ingenting om øyenes uhyggelige fortid.

PRINS ANDREW: Virginia Guiffre sier at Jeffrey Epstein fløy henne til London for å ha sex med prins Andrew. Video: BBC. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

Overskuddet skal gå til fond

Little Saint James rommer 400 mål, og kostet ifølge New York Magazine om lag 70 millioner norske kroner da Epstein gikk til innkjøp av den i 1998.

Den nå avdøde milliardæren satte i sin tid opp fem bygninger, deriblant et myteomspunnet «tempel» på øya, som er omkranset av utallige palmetrær og asurblått hav. Great St. James Island skal på sin side ha mer uberørt terreng.

Overskuddet fra eiendomssalget skal gå inn i et fond med formål om å gi erstatning til Epsteins ofre, ifølge The Guardian.

Jeffrey Epstein døde i fengsel i New York 10. august 2019, mens han ventet på at rettssaken mot ham skulle starte. Ghislaine Maxwell, hans tidligere kjæreste, ble i desember 2021 dømt for å hjulpet til med overgrep mot mindreårige jenter.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer