Vil grille Finnes

Erna Solbergs forsvar er at hun ikke visste noe om Sindre Finnes aksjehandling, påpeker Frp-nestor Carl I. Hagen. Han mener derfor Finnes må inviteres til Stortinget for å forklare hva som har skjedd.

VIL INVITERE: Carl I. Hagen vil invitere Sindre Finnes til kontrollhøring. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet .
VIL INVITERE: Carl I. Hagen vil invitere Sindre Finnes til kontrollhøring. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet . Vis mer
Publisert

STORTINGET (Dagbladet): - Vi planlegger nå en høring og jeg mener det er åpenbart at ektemennene til Erna Solberg og Anniken Huitfeldt må inviteres, sier Carl I. Hagen.

Frp-nestoren sitter i kontroll- og konstitusjonskomiteen, men er ikke med på komitéreisen til Colombia.

Hagen sier at det blir et saksforberedende møte når komiteen er hjemme fra reisen og at han der på nytt vil foreslå at ektemennene Sindre Finnes og Ola Flem inviteres til å svare på Stortingets spørsmål.

Vil spørre rett ut

- Foreløpig er det usikkert om jeg får støtte fra en tredjedel av komiteen. Men Stortinget kan invitere alle i Norge vi mener kan opplyse en sak - bortsett fra Kongen, legger Hagen til med et smil.

I kontrollkomiteen trengs det støtte fra en tredjedel av komiteen for å gjøre et vedtak.

Særlig mener Hagen det er et poeng at både Erna Solberg og Anniken Huitfeldts forsvar er bygget på uvitenhet. Ingen av dem har visst at ektefellen drev med utstrakt aksjehandel, er påstanden.

- Vi må spørre rett ut: Kjøpte eller solgte du aksjer begrunnet i samtaler med din kone statsministeren/utenriksministeren? Skjønte du at det var børssensitiv informasjon?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.