Vil ha byen på fare-liste

Unesco vil sette Venezia på lista over verdensarv i fare.

TURISTIFISERT: Venezia har lenge vært et populært reisemål. Muligens også litt for populært, tyder den siste beskjeden fra Unesco på. Foto: Peter Fisher / ImageBroker / NTB
TURISTIFISERT: Venezia har lenge vært et populært reisemål. Muligens også litt for populært, tyder den siste beskjeden fra Unesco på. Foto: Peter Fisher / ImageBroker / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

FNs kulturorganisasjon Unesco anbefalte mandag at Venezia blir satt på lista over truede verdensarvsteder.

Organisasjoner ber italienske myndigheter om å trappe opp bestrebelsene på å sikre den historiske byen og lagunen den ligger i.

- Uopprettelige skader

I sin anbefaling sier Unesco at Venezia står i fare for å bli påført uopprettelige skader fra klimaendringer og masseturisme.

Anbefalingen vil bli behandlet og eventuelt vedtatt på møtet i Unescos komité for verdensarven i Saudi-Arabia i september.

- Effekten av menneskelig inngripen, virkningene av klimaendringer og masseturisme truer med å forårsake uopprettelige skader på Venezias enestående universelle verdi, skriver Unesco i en uttalelse.

På møtet i september skal Unesco-komiteen vurdere 53 nye kandidater til lista over truede verdensarvsteder.

- Katastrofalt

Venezia har slått alarm om masseturismen i flere år, og har blant annet innført turistskatt og begrensninger for store cruiseskip for å få bukt med problemet.

Bare i sommer er nærmere to millioner utenlandske reisende ventet å lande på italienske flyplasser ifølge Italias turistbyrå, ENIT.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.