Vil ha granskning

Regjeringen vil få spørsmål fra stortingets kontrollkomite rundt utnevnelsen av Jens Stoltenberg som ny sentralbanksjef.

NORGES BANK: Klokka 11.45 kommer bekreftelsen på hvem som blir ny sentralbanksjef, og 45 minutter se... Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det er en uklok avgjørelse. Det viser manglende gangsyn fra regjeringen. Denne utnevnelsen splitter Stortinget og skader uavhengigheten til Sentralbanken, sier Venstres Sveinung Rotevatn til Dagbladet.

Etter flere måneder med spekulasjoner og heftig debatt kom den offisielle kunngjøringen fredag: Jens Stoltenberg blir Norges nye sentralbanksjef.

«Åremålsbeskikkelse av generalsekretær Jens Stoltenberg som sentralbanksjef for en periode på seks år. Han tiltrer fra det tidspunkt Finansdepartementet bestemmer.», heter det fra Finansdepartementet.

Lederen av Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité, Peter Frølich (H), varsler at det vil stilles spørsmål til regjeringen om prosessen.

- Tas til etteretning

- Jeg vil gratulere Jens Stoltenberg med jobben som ny sjef i Norges Bank, sier Høyres nestleder og finanspolitiske talsperson Tina Bru.

- Det er ingen tvil om at han er kvalifisert for stillingen med sin lange og brede erfaring fra krevende lederjobber i Norge og internasjonalt. Det er regjeringens privilegium å utnevne sentralbanksjef, og Høyre tar valget til etterretning, fortsetter hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer