Vil ha krisehjelp for strømsjokk

Fremskrittspartiet vil ha en egen kriseordning for arbeidsledige og permitterte i møte med de rekordhøye strømprisene. Finansministeren holder døra på gløtt.

HAR ØKT KRAFTIG: Kaldt vær og stort forbruk har gjort at strømprisene har skutt i været de siste dagene. Foto: Paul Kleiven / NTB
HAR ØKT KRAFTIG: Kaldt vær og stort forbruk har gjort at strømprisene har skutt i været de siste dagene. Foto: Paul Kleiven / NTB Vis mer
Publisert

Februar har startet med strømprissjokk. Mandag var prisene på et tidspunkt oppe i 2, 6 kroner per kilowattime – fem ganger over normalen.

Nå vil Fremskrittspartiet ha regjeringen med på å få på plass en kriseordning for corona-permitterte nordmenn.

- Det er ikke uvanlig at strømprisene stiger når det er en kald vinter. Men det vi opplever nå er ganske ekstraordinært. Bare ti ganger i historien vi har hatt så høye strømpriser, og Meteorologene spår at dette kan vare i mange uker, sier Hans Andreas Limi (Frp) til Dagbladet.

Kortvarig løsning

De vil ha regjeringen med seg på krisestøtte for dem som rammes.

- Vi er bekymret for de mer enn 200 000 som nå er enten permittert eller arbeidsledige. Selv om vi har økt andelen de får i dagpenger, vil de fleste fortsatt ha lavere utbetalinger enn når de er i arbeid. Da kan det bli en utfordring å dekke de høye strømkostnadene. Den situasjonen bekymrer oss nå.

Frp ser ikke for seg en langvarig løsning.

- For oss er dette et krisetiltak i møte med pandemien. Det kan være at det er en engangsløsning for dem som nå er permittert og ledige på grunn av coronaen. Men det må raskt på plass, sier Limi.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer