Jared Kushner

Vil ha penger fra Midtøsten-venner

Donald Trumps svigersønn, Jared Kushner, bygde opp nære relasjoner i flere land i Midtøsten, som presidentens rådgiver i Det hvit hus. Nå er han på frierferd for å få dem til å spytte inn penger i det nye investeringsselskapet hans.

MØTTES: Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salman møtte daværende president i USA, Donald Trump, og svigersønnen hans, Jared Kushner, i Riyadh i mai 2017. Foto: REUTERS/Jonathan Ernst/File Photo
MØTTES: Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salman møtte daværende president i USA, Donald Trump, og svigersønnen hans, Jared Kushner, i Riyadh i mai 2017. Foto: REUTERS/Jonathan Ernst/File Photo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Børsen): Kushner forsøker å hente inn investorpenger i Midøsten til et nytt investeringsselskap, Affinity Partners. Det vekker oppsikt blant diplomater, investorer og etikkeksperter, skriver New York Times.

Kushner var rådgiver for daværende president, Donald Trump, i Det hvite hus. Da hadde han blant annet som oppgave å jobbe for fred i Midtøsten.

Kushner brukte denne posisjonen til å bygge nære relasjoner, blant annet med Saudi-Arabias beryktede kronprins Mohammed bin Salman (MBS). Han forsvarte MBS innad i Det hvite hus etter at amerikansk etterretning hadde konkludert med at kronprinsen hadde beordret drapet på Jamal Khashoggi, som var en spaltist i Washington Post.

Kushner bidro også med å bygge bånd mellom Israel og De forente arabiske emirater, og han hjalp Emiratene i en strid med Qatar.

Etter at Trump tapte presidentvalget har Kushner fortsatt å drive en nonprofitt-organisasjon i Midtøsten.

Blandet resultat

Så langt har Kushners frierferd vært en blandet suksess. Ifølge New York Times nektet Qatar å investere fordi landet så på Kushner som en motstander innad i Trump-administrasjonen. Lederne i De forente arabiske emirater har sett på Kushner som en alliert, men de føler seg ikke overbevist om at han har en god nok CV i forretningsverdenen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer