Jared Kushner

Vil ha penger fra Midtøsten-venner

Donald Trumps svigersønn, Jared Kushner, bygde opp nære relasjoner i flere land i Midtøsten, som presidentens rådgiver i Det hvit hus. Nå er han på frierferd for å få dem til å spytte inn penger i det nye investeringsselskapet hans.

MØTTES: Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salman møtte daværende president i USA, Donald Trump, og svigersønnen hans, Jared Kushner, i Riyadh i mai 2017. Foto: REUTERS/Jonathan Ernst/File Photo
MØTTES: Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salman møtte daværende president i USA, Donald Trump, og svigersønnen hans, Jared Kushner, i Riyadh i mai 2017. Foto: REUTERS/Jonathan Ernst/File Photo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Børsen): Kushner forsøker å hente inn investorpenger i Midøsten til et nytt investeringsselskap, Affinity Partners. Det vekker oppsikt blant diplomater, investorer og etikkeksperter, skriver New York Times.

Kushner var rådgiver for daværende president, Donald Trump, i Det hvite hus. Da hadde han blant annet som oppgave å jobbe for fred i Midtøsten.

Kushner brukte denne posisjonen til å bygge nære relasjoner, blant annet med Saudi-Arabias beryktede kronprins Mohammed bin Salman (MBS). Han forsvarte MBS innad i Det hvite hus etter at amerikansk etterretning hadde konkludert med at kronprinsen hadde beordret drapet på Jamal Khashoggi, som var en spaltist i Washington Post.

Kushner bidro også med å bygge bånd mellom Israel og De forente arabiske emirater, og han hjalp Emiratene i en strid med Qatar.

Etter at Trump tapte presidentvalget har Kushner fortsatt å drive en nonprofitt-organisasjon i Midtøsten.

Blandet resultat

Så langt har Kushners frierferd vært en blandet suksess. Ifølge New York Times nektet Qatar å investere fordi landet så på Kushner som en motstander innad i Trump-administrasjonen. Lederne i De forente arabiske emirater har sett på Kushner som en alliert, men de føler seg ikke overbevist om at han har en god nok CV i forretningsverdenen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.