Sentrumsbutikker i Oslo:

Vil ha søndagsåpne butikker ut året

Oslo Høyre vil redde næringslivet i hovedstaden med søndagsåpne butikker innenfor ring 1.

TØFF PERIODE: Oslo Høyre mener at søndagsåpne butikker i Oslo sentrum kan hjelpe med å få flere av butikkene på beina etter en tøff periode for næringslivet. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
TØFF PERIODE: Oslo Høyre mener at søndagsåpne butikker i Oslo sentrum kan hjelpe med å få flere av butikkene på beina etter en tøff periode for næringslivet. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert

Nylig foreslo foreningen Norsk sentrumsutvikling at butikker i Oslo sentrum skulle få lov til å ha søndagsåpent i sommer.

Nå vil Oslo Høyre fremme et privat forslag om at kommunen søker om et prøveprosjekt der butikkene innenfor ring 1 i Oslo sentrum kan ha søndagsåpne butikker ut året.

Det var Avisa Oslo som omtalte saken først.

- Hardt presset

- Det er tenkt som en hjelp til et næringsliv som har vært hardt presset det siste året. Forhåpentligvis vil dette hjelpe med å øke omsetningen til de butikkene som har vært hardt rammet, sier nestleder i Oslo Høyres bystyregruppe, Nicolai Øyen Langfeldt til Dagbladet.

Han forteller videre at det skal være opp til butikkene om de vil holde åpent eller ikke. Likevel tror han at dette kan være et positivt tiltak når det kommer til smittevern.

- Det kan være fornuftig med tanke på smittevern, for det kan bidra til at handelen spres ut over flere dager, sier Langfeldt.

Videre understreker han at forslaget bare gjelder innenfor sentrumsområdet, og for en begrenset periode.

- Jeg håper byrådet ser situasjonen vi befinner oss i. Nå er vi i en situasjon der næringslivet i Oslo er under et veldig stort press. Da bør vi snu enhver stein for å redde butikkene så godt vi kan.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer