Vil ha total­forbud

I 2019 vant Venstre fram med et forbud mot pelsdyroppdrett i Norge. Nå vil de gå enda lengre ved å forby import og omsetning av pelsprodukter i Norge.

VIL HA FORBUD: Venstre ønsker et forbud mot import av pels i Norge. ILLUSTRASJONSFOTO: Shutterstock / NTB
VIL HA FORBUD: Venstre ønsker et forbud mot import av pels i Norge. ILLUSTRASJONSFOTO: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

STORTINGET (Dagbladet): - Ville dyr hører ikke hjemme i små bur. Et logisk neste steg i Norge nå, er å innføre et import- og omsetningsforbud, sier Venstres Ingvild Wetrhus Thorsvik til Dagbladet.

I 2019 fikk Venstre med seg stortingsflertallet på å forby pelsoppdrett i Norge.

Fristen for avvikling av norske pelsfarmer er satt 1. februar 2025, men i januar i år var det bare fire farmer igjen mot hele 88 høsten 2020.

Nå ønsker Venstre at Norge skal gå enda lengre ved å også forby all import og omsetning av pelsprodukter.

- Uforenlig

- Jeg ser ingen grunn til å gi kinesiske pelsdyroppdrettere fri adgang til å selge sine produkter i Norge, når Stortinget har bestemt at norske oppdrettere må avvikle driften fordi det er uforenelig med god dyrevelferd, sier Thorsvik.

Venstre legger også til grunn at pelsdyrene som holdes i land som Kina, Finland og Russland, for å nevne noen, ikke har bedre velferd enn pelsdyrene som holdes i Norge.

Thorsvik mener pelsdyrhold er uforenelig med god dyrevelferd, uavhengig av hvor pelsen blir produsert.

I forslaget som behandles i Stortinget torsdag, understreker Venstre at det også vil sende et uheldig signal til norske oppdrettere som har blitt pålagt å stenge sine virksomheter, dersom omsetning av produkter fra pelsdyroppdrett fortsatt skal være tillatt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer