Vil ha uteservering: - Er dødt

Thor Haakon Bakke (MDG) lengter etter mer liv og aktivitet i hjertet av Bergen. Men ikke alle er like begeistret for forslaget om skjenking på Torgallmenningen.

VIL HA SKJENK HER: Thor Haakon Bakke ser for seg en uteservering her. Foto: Angelica Hagen / Dagbladet
VIL HA SKJENK HER: Thor Haakon Bakke ser for seg en uteservering her. Foto: Angelica Hagen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

BERGEN (Dagbladet): I dag er Torgallmennningen en alkoholfri sone. Skal det åpnes for uteservering må byens skjenkereglement endres.

MDG la tidligere i vinter inn et forslag om å åpne opp for uteservering.

Siden har debatten rast i Bergenspressen.

«For oss i Arbeiderpartiet er dette et angrep på Bergens sjel og bergensernes rett til å vise fram kultur, glede og sinne», skrev Hilde Kalleklev i Arbeiderpartiets lokallag i bydel Årstad i et debattinnlegg i Bergens Tidende.

Hun er opptatt av at Torgallmenningen skal være åpen for alle og frykter at de uten kjøpekraft vil bli ekskludert om det blir uteservering.

Dette er en sak fra Dagbladet Bergen. Les alle sakene her.

Ønsker mer liv

KrFs Joel Ystebø har heller ikke vært nådig i sin kritikk mot å åpne opp for mer skjenk i Bergen. For noen uker siden gikk han hardt ut mot byrådet for å tillate uteservering på Fløyen.

Han er svært opptatt av at en solidarisk skjenkepolitikk må ta hensyn til sårbare grupper i samfunnet, noe han også har tatt til orde for i et debattinnlegg i BT.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer