Nye amerikanske sanksjoner:

Vil holde 100 russiske fly på bakken

Truer med fengsel og bøter for å holde russiske fly i gang.

GÅR FOR ABRAMOVITSJ: Et fly av typen Gulfstream G650 er på USAs liste. Det skal eies av Roman Abramovitsj. Illustrasjonsfoto: MI News / NurPhoto/ Shutterstock /NTB
GÅR FOR ABRAMOVITSJ: Et fly av typen Gulfstream G650 er på USAs liste. Det skal eies av Roman Abramovitsj. Illustrasjonsfoto: MI News / NurPhoto/ Shutterstock /NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det amerikanske handelskammeret vil sørge for at 100 russike fly blir på bakken, skriver Reuters. Det ene flyet er brukt av Chelsea-eier og kjendisoligark Roman Abramovitsj.

Flyene skal lenkes til bakken ved å true med sanksjoner mot selskap som driver med påfylling av drivstoff, vedlikehold, reperasjon, reservedeler eller andre tjenester som bryter med USAs eksportkontrollregler.

Straffen for å bryte dette er betydelig fengselstid, bøter, tap av eksportprivilegier eller andre restriksjoner, sier handelsdepartementet.

Fly fra Russland skal med det i praksis ikke kunne lette fra bakken.

- Vi vil ikke tillate russiske eller hviterussiske selskaper og oligarker å reise ustraffet i strid med lovene våre, sier handelssekretær Gina Raimando til nyhetbyrået.

USA, Canada og mesteparten av Europa har forbudt russiske fly adgang til luftrommet. Russlands internasjonale flyturer er med det i stor grad stoppet.

Sanksjonene gjør også at flygiganter som Boeing og Airbus er hindret fra å levere reservedeler og tilby vedlikeholdstjenester til russiske flyselskaper, ifølge CNN. Flere frykter nå at dette kan gå på flysikkerheten løs ettersom flyene i løpet av uker kan gå tom for nødvendige deler, eller mangle anbefalt vedlikehold.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer