EUs fjerde energipakke

-­ Vil ikke overleve

EUs fjerde energimarkedspakke vil ikke overleve behandling i Ap/Sp-regjeringen. Det slår finansminister Trygve Slagsvold Vedum fast.

KATETORISK NEI: Sp i regjering kommer ikke til å akseptere EUs fjerde energipakke, slår finansminister og Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum fast. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
KATETORISK NEI: Sp i regjering kommer ikke til å akseptere EUs fjerde energipakke, slår finansminister og Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum fast. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Publisert

Vedum bekrefter den krystallklare holdningen parlamentarisk leder Marit Arnstad ga uttrykk til Dagbladet i forrige uke. Og ifølge Vedum vil dette bli slått fast på partiets landsmøte i mars.

På spørsmål om Sp vil sitte en regjering som godtar EUs fjerde energipakke, sa Arnstad:

- Vi kommer ikke til å være med på EUs fjerde energipakke. Vi var mot tredje (ACER) og argumenterte mot den. De argumentene står seg godt. Vi kommer aldri til å stemme for å utvide myndigheten til Acer og ønsket om et felles europeisk energimarked, sa Arnstad.

Landsmøtet sier nei

- Hvor ligger direktivet nå?

- Den ligger ikke på regjeringens bord nå, og når det eventuelt havner der, så vil ikke Sp kunne la den passere. Vi kommer ikke til å gi fra oss mer makt på det området. Det ligger en innstilling fra sentralstyret til landsmøtet om å gå mot denne pakken. Det vil overraske meg stort om ikke det blir vedtatt, sier Vedum til Dagbladet.

I resolusjonsforslaget fra sentralstyret står det at Sp vil forsterke arbeidet med nasjonal kontroll på energifeltet. Norge skal ikke være eksportnasjon av elektrisk kraft, heter det.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer