- Vil ikke skylde Hells Angels eller staten penger

Olaf Thommessen advarer mot et ras av konkurser i juni. Nå ber han regjeringen bruke krisen til å legge om systemet for innbetaling av moms.

MOMS: Olaf Thommessen i SMB ber regjeringen se på den tekniske innretningen av momsinnbetalingen til staten, slik at bedriftene får lavere risiko. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
MOMS: Olaf Thommessen i SMB ber regjeringen se på den tekniske innretningen av momsinnbetalingen til staten, slik at bedriftene får lavere risiko. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Norske bedrifter som allerede befinner seg på kanten av stupet kan bli dyttet ned i avgrunnen allerede neste måned.

Bedriftene fikk utsatt momsinnbetalingen til staten da coronakrisen traff med full styrke, men det har bare utsatt problemet. For i juni forfaller både den utsatte momsen nærmest samtidig som en ny momsinnbetaling til staten.

På toppen av det hele skal bedriftene den samme uka betale ut feriepenger til sine ansatte, som Børsen skrev om i helga.

- Bekmørk måned

- Vi frykter en bekmørk måned, et ras av konkurser, sier Olaf Thommessen, som leder SMB.

SMB organiserer 5000 små- og mellomstore bedrifter.

Thommessen har så vidt fått satt seg inn i regjeringens forslag til revidert nasjonalbudsjett, som kom i tirsdag. Han savner spesielt det 70 prosent av hans medlemmer har bedt om: Skattelettelser.

- Vi hadde håpet det kom mer, spesielt arbeidsgiveravgiften og momsen. Ikke at de utsetter avgiftene som skal betales inn, men at de avvikles, sier Thommessen, som altså ber om at staten tar på seg spanderbuksene og sløyfer skatteinnbetalingene fra bedriftene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer