Sindre Finnes og Erna Solberg

Vil ikke snakke om Erna

Sindre Finnes gjør det klart at han ikke vil uttale seg om ekteskapet med Høyre-leder Erna Solberg.

TAUS: Sindre Finnes kommer med en ny uttalelse gjennom sin advokat torsdag ettermiddag. Foto: Håkon Mosvold Larsen, NTB
TAUS: Sindre Finnes kommer med en ny uttalelse gjennom sin advokat torsdag ettermiddag. Foto: Håkon Mosvold Larsen, NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kortversjonen i uttalelsen fra Sindre Finnes som Børsen har fått fra hans advokat Thomas Skjelbred i Elden Advokatfirma, er at han ikke kommer til å uttale seg de neste dagene.

- Media har i økende grad et betydelig antall detaljspørsmål i saken. I går ble det stilt spørsmål ved Finnes' tidsbruk ved listene utarbeidet for Høyre. Flere medier påpeker i dag at listene ikke har nødvendig presisjon og etterrettelighet. Dette må ses i lys av det tidspresset og emosjonelle situasjonen Finnes befant seg i da disse ble utarbeidet, sier Skjelbred som altså uttaler seg på vegne av Solbergs ektemann Finnes.

I et intervju med NRK, forteller Erna Solberg om forholdet til ektemannen Sindre Finnes, sett i lys av den pågående aksjesaken. Reporter: Edward Stenlund. Video: NRK Vis mer

Fredag uka etter valget ble det klart at Sindre Finnes har kjøpt og solgt aksjer mer enn 3600 ganger i årene hans kone Erna Solberg var statsminister. Det er langt mer enn Solberg og Statsministerens kontor var klar over.

Ikke forsvarlig

Solberg mener at ektemannen har løyet til henne og SMK. Hun slår fast at Finnes' børshandler har gjort henne inhabil i flere saker.

Nå gjør advokat Skjelbred det klart at de ikke vil svare fortløpende på medias spørsmål:

- Det er ikke forsvarlig for Finnes – eller meg – fortløpende å svare ut detaljspørsmål i saken med nødvendig presisjon og etterrettelighet som samtidig ivaretar Finnes grunnleggende rettssikkerhet, mener han.

Avviser innside

Skjelbred opplyser at han derimot vil bistå Finnes med å «utarbeide nødvendig oversikt og svar dersom Økokrim eller andre offentlige instanser ønsker det».

- Finnes har et ønske om å bidra til at alle fakta han rår over blir kjent for de instanser som måtte undersøke saken, men det vil ta tid, understreker den tidligere nestsjefen i Økokrim.

Han holder fast ved at Finnes' aksjehandler ikke er basert på innsideinformasjon, altså aksjehandling på grunnlag av informasjon som markedet ikke har hatt tilgang på.

- Det er fortsatt, så langt jeg kjenner saken og ut i fra det som er rapportert i media, ingen indikasjoner på at noen av Finnes sine aksjehandler er basert på innsideinformasjon eller andre uregelmessigheter, sier han.

Avviser personlig vri

Advokaten understreker at Finnes har behov for å skjerme seg.

- Jeg ber om forståelse for at den menneskelige belastningen er for stor. Finnes vil ikke i nærmeste framtid stille til noen intervjuer, og han ber om at privatlivets fred blir respektert.

Dette innebærer også at han ikke vil snakke om kona, heter det i uttalelsen:

- Finnes har forståelse for at media stiller spørsmål til hans ektefelle om forhold som for alle andre mennesker må kunne ansees å tilhøre privatlivet mellom to ektefeller. Finnes selv ønsker ikke å bidra i en slik offentlig diskusjon, fastslår Skjelbred.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer