Vil ikke svare på Tangen-spørsmål

Finansminister Jan Tore Sanner (H) vil ikke vurdere om Norges Bank overholdt offentlighetsloven da Nicolai Tangen ikke havnet på søkerlista til oljefondsjobben.

TAUS: Finansminister Jan Tore Sanner vil ikke svare på spørsmålet om ansettelsesprosessen da Nicolai Tangen ble oljefondsjef. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
TAUS: Finansminister Jan Tore Sanner vil ikke svare på spørsmålet om ansettelsesprosessen da Nicolai Tangen ble oljefondsjef. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I svar på spørsmål fra SVs stortingsrepresentanter Freddy André Øvstegård og Lars Haltbrekken om finansministeren mener at oppfølgingen av offentlighetsloven var tilfredsstillende da Nicolai Tangen ble ansatt, svarer Sanner at finansdepartementet ikke vurderer bankens rettsanvendelse utenom klagesaksbehandling.

KREVER SVAR: Julie Brodtkorb vil ha flere svar om ansettelsen av Nicolai Tangen. Video: Per Ervland / Dagbladet Vis mer

Da Tangen søkte stillingen som oljefondssjef, dukket ikke navnet hans opp på søkerlisten før ansettelsen i praksis var avgjort.

– Norges Bank må selv vurdere hvordan den vil sikre størst mulig grad av åpenhet, både om ansettelsesprosessen og bankens håndtering av forhold som er tatt opp i mediene den siste tiden, heter det i svaret fra finansministeren.

Sanner understreker videre at det er det stortingsoppnevnte representantskapet som fører tilsyn med Norges Bank.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer