Vil ikke svare

Mens en opphetet debatt om formuesskatten raser over politikken etter Dagbladets intervju med Gustav Witzøe, kan ikke statsministerkandidat Vedum gi noe klart svar på hvor han vil legge den omstridte skatten.

VIL SE PÅ LØSNINGER: Trygve Slagsvold Vedum sier Sp vil ha et høyere nivå på formuesskatten enn dagens regjering, men at de ønsker å se på løsninger som bedre ivaretar norsk verdiskaping. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
VIL SE PÅ LØSNINGER: Trygve Slagsvold Vedum sier Sp vil ha et høyere nivå på formuesskatten enn dagens regjering, men at de ønsker å se på løsninger som bedre ivaretar norsk verdiskaping. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer
Publisert

VOSS (Dagbladet): I forrige uke tok laksegründer Gustav Witzøe et knallhardt oppgjør med formuesskatten i et intervju med Dagbladets finansnettsted Børsen.

Han var særlig bekymret for at en Ap-ledet regjering skal øke formuesskatten og hevdet at et regjeringsskifte vil koste hans eget selskap, SalMar, 400 millioner kroner.

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum sier til Børsen at han ønsker å se om det er mulig å gjøre tilpasninger i formuesskatten, for å unngå den potensielle forskjellsbehandlingen av nasjonalt og internasjonalt eierskap, men står likevel fast på en høyere formuesskatt enn dagens regjering.

- Ser utfordringene

- Vi mener vi må ha en formuesskatt i bunn, sånn at alle bidrar i det fellesskapsprosjektet Norge er. Det er vi avhengig av og det forventer vi, både fra den som kjører lastebil og den som er bedriftseier, sier Slagsvold Vedum til Børsen.

Han er midt i sin valgkampturné og er på plass i steikende vestlandssol da Dagbladet ber om hans plassering på formuesskatt-skalaen.

Witzøe mener formuesskatten favoriserer de globale gigantene, og i praksis gjør det vanskeligere for norske selskap å konkurrere internasjonalt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer