- Vil ikke synse

Statsminister Erna Solberg (H) svarte på spørsmål om oljefondets nye sjef, Nicolai Tangen.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag formiddag møtte regjeringen pressen etter et ekstraordinært møte med finansministeren og representanter fra LO og NHO. Dette er det første av flere innspillsmøter om Norges vei ut av coronakrisen.

Underveis fikk derimot statsminister Erna Solberg hovedsakelig spørsmål om ansettelsen av påtroppende oljefond-sjef Nicolai Tangen. Bakgrunnen er det omstridte USA-seminaret i november i fjor. Solberg viste blant annet til et møte som representantskapet i Norges Bank skal ha tirsdag for å få en redegjørelse av prosessen.

- Det kommer en redegjørelse i morgen, noe jeg synes er fornuftig. Jeg vil ikke gjøre meg til synser, når vi har en rolledeling, sier hun.

Kalender-bråk

Mandag morgen valgte arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen (H) å ta selvkritikk for håndteringen av seminaret han deltok på i Nicolai Tangens regi i USA.

Tangen spanderte middag på den daværende næringsministeren.

Røe Isaksen sa mandag morgen at han burde ha forsikret seg om at seminaret var oppført på statsrådens kalender, og at han burde oppgitt dette i Stortingets gaveregister da det ble klart at Tangen ble ansatt som oljefondets sjef.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer