Vil innføre rikingskatt

Demokratene vurderer en rikingskatt, der de vil skattlegge de aller, aller rikeste mye tøffere.

RIKINGSKATT: President Joe Biden har gitt sin tilslutning til et forslag om å skattlegge de superrike hardere. Foto: REUTERS / Evelyn Hockstein / NTB
RIKINGSKATT: President Joe Biden har gitt sin tilslutning til et forslag om å skattlegge de superrike hardere. Foto: REUTERS / Evelyn Hockstein / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter flere måneders intens politisk dragkamp, begynner demokratene å nærme seg enighet om president Joe Bidens gigantiske krisepakker.

Den første, og minste, pakken på 1200 milliarder dollar er allerede vedtatt i Representantenes hus, men mange demokrater ønsker ikke å ta denne inn for avstemning i Senatet før man har fått vedtatt den største krisepakken.

Halvert krisepakke

Krisepakken, til velferds- og klimatiltak, var opprinnelig på hele 3500 milliarder dollar, men underveis i forhandlingene har den blitt nær halvert. Nå snakker man om en pakke på 2000 milliarder, over 16 000 milliarder norske kroner.

- Dette er mindre enn det som ble anslått til å begynne med, men fremdeles større enn noe vi noensinne har gjort med tanke på å adressere behovene til USAs arbeidende familier, sier leder for Demokratene i Representantenes hus, Nancy Pelosi til Washington Post.

Noe av problemet hittil har vært hvordan man skal finansiere de store krisepakkene. I forrige uke ble Demokratene på nytt nødt til å sette seg ned ved tegnebordet da den konservative demokratiske Arizona-senatoren Kyrsten Sinema vendte tommelen ned for høyere beskatning av bedrifter, personer med høy inntekt eller på kapitalgevinster.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer