København:

Vil innskrenke utepilsen - bransjen i harnisk

I dag kan du nyte utepils i København fram til midnatt. Det vil politikerne ha en slutt på.

UTEPILS I FOKUS: Danske politikere vil korte ned tida på servering av alkohol utendørs. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
UTEPILS I FOKUS: Danske politikere vil korte ned tida på servering av alkohol utendørs. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vårt naboland Danmark er kjent for å ha svært så liberale alkohollover. Allerede som 16-åring får man kjøpt alkohol, som selges på de fleste butikker til alle døgnets tider. Flere steder kan du feste helt til klokka fem om morgenen.

Her til lands har vi som kjent strengere regler. I Oslo kommune stenger uteserveringene mellom 22 og 24, avhengig av om det er i boligområder eller ikke. Nå kan det se ut til at København er innstilt på enda strengere regler enn det.

I dag er det nemlig tillatt å holde uteserveringene åpne til 24 over hele byen. Nå kan det se ut til at den danske hovedstaden er inspirert av den norske.

Peker på søvnbehov

Med unntak av Metropolzonen, Kødbyen og Nyhavn vil et flertall av politikerne i Teknik- og miljøutvalget stengte uteserveringen i byen fra klokka 22 - fra søndag til torsdag.

- I Sosialistisk Folkeparti (SF) synes vi at det er rettferdig at man kan legge seg klokka 22 på en hverdag og få åtte timers søvn før jobb, selv om man bor i nærheten av en bar. Søvn er enormt viktig for helsa vår, sier leder Astrid Aller til danske TV 2 Kosmopol.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer