Vil kjøpe Twitter: Styret tok grep

Manøveren brukes av et selskap når de ønsker å forhindre et oppkjøp.

VIL KJØPE: Nylig ble det kjent at Musk ville kjøpe hele Twitter. Foto: Hannibal Hanschke / Reuters / NTB
VIL KJØPE: Nylig ble det kjent at Musk ville kjøpe hele Twitter. Foto: Hannibal Hanschke / Reuters / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Twitter kunngjør fredag ettermiddag det som regnes som et grep mot at Elon Musk skal kjøpe hele selskapet, gjennom en manøver kalt «giftpille».

Det melder blant annet New York Times.

Forsvarstaktikk

En «giftpille» er en forsvarstaktikk som brukes av et selskap for når de ønsker å forhindre et oppkjøp, ifølge Investopedia.

«Giftpillen» innebærer at man tilbyr aksjonærer nye billige aksjer, slik at det blir mindre attraktivt for oppkjøperen å gå inn.

Styret vedtok enstemmig planen.

Grepet ment å gjøre det mindre attraktivt å kjøpe opp selskapet, da oppkjøperen må kjøpe seg flere aksjer for å sikre seg den planlagte majoriteten.

Den såkalte pillen vil bli utløst når en person eller en gruppe mennesker som jobber sammen kjøper 15 prosent eller mer av Twitters aksjer, skriver avisa.

Musk eier for tiden mer enn 9 prosent av Twitter.

Vedtaket innebærer at hvis en person eller gruppe får reelt eierskap til minst 15 prosent av Twitters utestående ordinære aksjer uten styrets godkjenning, vil andre aksjonærer få lov til å kjøpe ytterligere aksjer med rabatt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer