Vil kjøpe Twitter: Styret tok grep

Manøveren brukes av et selskap når de ønsker å forhindre et oppkjøp.

VIL KJØPE: Nylig ble det kjent at Musk ville kjøpe hele Twitter. Foto: Hannibal Hanschke / Reuters / NTB
VIL KJØPE: Nylig ble det kjent at Musk ville kjøpe hele Twitter. Foto: Hannibal Hanschke / Reuters / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Twitter kunngjør fredag ettermiddag det som regnes som et grep mot at Elon Musk skal kjøpe hele selskapet, gjennom en manøver kalt «giftpille».

Det melder blant annet New York Times.

Forsvarstaktikk

En «giftpille» er en forsvarstaktikk som brukes av et selskap for når de ønsker å forhindre et oppkjøp, ifølge Investopedia.

«Giftpillen» innebærer at man tilbyr aksjonærer nye billige aksjer, slik at det blir mindre attraktivt for oppkjøperen å gå inn.

Styret vedtok enstemmig planen.

Grepet ment å gjøre det mindre attraktivt å kjøpe opp selskapet, da oppkjøperen må kjøpe seg flere aksjer for å sikre seg den planlagte majoriteten.

Den såkalte pillen vil bli utløst når en person eller en gruppe mennesker som jobber sammen kjøper 15 prosent eller mer av Twitters aksjer, skriver avisa.

Musk eier for tiden mer enn 9 prosent av Twitter.

Vedtaket innebærer at hvis en person eller gruppe får reelt eierskap til minst 15 prosent av Twitters utestående ordinære aksjer uten styrets godkjenning, vil andre aksjonærer få lov til å kjøpe ytterligere aksjer med rabatt.

Det betyr at alle som prøver å kjøpe selskapet må forhandle direkte med styret.

Twitter har nå ansatt storbanken JPMorgan som rådgiver for å bistå selskapet i møtet med Musks «fiendtlige» tilbud, skriver Bloomberg.

Eier over ni prosent

Twitter sier at planen vil være gjeldende fram til 14. april neste år, og legger til at det ikke hindrer selskapet fra å holde samtaler om et salg med en potensiell kjøper. Styret mener at mekanismen ville gi dem mer tid til å forhandle fram en avtale, ifølge New York Times.

Musk eier fra før mer enn ni prosent av Some-giganten, og nylig ble det kjent at Tesla-gründeren Elon Musk vil kjøpe hele Twitter.

Han vil kjøpe selskapet for 54,20 dollar per aksje i kontanter, skriver Bloomberg. Ifølge nettstedet verdsetter tilbudet selskapet til litt mer enn 375 milliarder kroner.

Rett etter at eierandelen hans ble offentlig, annonserte Twitters administrerende direktør planer om at Musk skulle bli med i styret. Men dager seinere snudde Musk, og bestemte seg for ikke å gå inn i styret likevel, ifølge CNBC.

Hvis han hadde blitt med, ville Musk ikke få lov til å akkumulere mer enn 14,9 prosent av det reelle eierskapet til selskapets utestående ordinære aksjer, ifølge kanalen.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer