Coronapass og sommerferie 2021:

Vil la alle full­vaksinerte reise

EU-kommisjonen foreslår at medlemslandene letter på innreiserestriksjoner og tillater innreise for alle fullvaksinerte, også for ikke-nødvendige reiser.

VIL ÅPNE: EU-kommisjonen vil at medlemslandene skal slippe inn alle som er fullvaksinert med en EU-godkjent vaksine, som her til Magalufs strender. Det kan være gode nyheter for solhungrige nordmenn, og et katastroferammet reiseliv. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
VIL ÅPNE: EU-kommisjonen vil at medlemslandene skal slippe inn alle som er fullvaksinert med en EU-godkjent vaksine, som her til Magalufs strender. Det kan være gode nyheter for solhungrige nordmenn, og et katastroferammet reiseliv. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I tillegg foreslår kommisjonen å slippe inn alle som kommer fra land der den epidemiologiske situasjonen er god, skriver de i en pressemelding mandag. De vil øke grensen for hvor mange nye smittetilfeller som er akseptabelt i et land før døren stenges for innreise til EU.

For vaksinerte skal kravet være at man er fullvaksinert med en vaksine godkjent i EU minst to uker før innreise. Dette kan senere utvides til å følge en liste over vaksiner som er godkjent for nødbruk av Verdens helseorganisasjon.

Reglene for innreise fastsettes i hvert enkelt medlemsland.

Vil innføre «nødbrems»

Kommisjonen understreker at rådene gjelder alle medlemsland, samt Norge, Island, Liechtenstein og Sveits.

Kommisjonen understreker samtidig at lettelsene vil bli balansert med en kraftig nødbrems-mekanisme.

- Fremveksten av nye varianter av coronaviruset krever fortsatt årvåkenhet. Derfor foreslår kommisjonen en nødbrems-mekanisme for å begrense risikoen for at nye mutasjoner sprer seg i EU-landene. Denne vil tillate medlemsland raskt å stramme inn for reiser fra berørte land, heter det i uttalelsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer