- Vil lide i flere år

CIA-direktør William Burns mener at Russlands økonomi vil lide i flere år framover.

- VIL LIDE: Ifølge den amerikanske CIA-direktøren vil krigen medføre langvarige konsekvenser for Russland. Foto: Gavriil Grigorov / Sputnik / Kreml / AP / NTB
- VIL LIDE: Ifølge den amerikanske CIA-direktøren vil krigen medføre langvarige konsekvenser for Russland. Foto: Gavriil Grigorov / Sputnik / Kreml / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det sier han lørdag ettermiddag, under et foredrag han holdt i England.

- Russlands framtid som partner til Kina vil formes av Putins feil, sier William Burns.

Han er direktør i USAs etterretningsbyrå CIA, og tidligere amerikansk ambassadør i Moskva.

- Slående

I foredraget lørdag sier han at det væpnede mytteriet forrige helg, ledet av Wagner-sjef Jevgenij Prigozjin, er illustrerende for den giftige effekten krigen har hatt på Russland.

- Det er slående at Prigozjin, med handlingene sine, gikk foran med en skarp kritikk mot Kremls løgnaktige begrunnelse for invasjonen i Ukraina, og den russiske militærledelsens gjennomføring av krigen, sier Burns.

Han fortsetter:

- Effekten av ordene og handlingene hans vil utspille seg en stund, og være en påminnelse om den ødeleggende effekten Putins krig har på hans eget samfunn og regime.

- Vil rekruttere spioner

Burns peker på mytteriet som en væpnet utfordring internt i Russland, og sier at det var et internt anliggende som USA ikke har tatt, eller vil ta, del i.

Samtidig omtaler han krigen i Ukraina som en strategisk feil av Russland.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.