Vil lovfeste dyrere bensin

Bensin bør koste over 20 kroner literen og det bør være lovfestet, foreslår MDG. - Ta dere en tur utenfor ring 2 en gang iblant, kontrer Senterpartiet.

DYRERE BENSIN: MDG-leder Une Bastholm vil ha mer forutsigbarhet i form av dyrere bensin, blant annet. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
DYRERE BENSIN: MDG-leder Une Bastholm vil ha mer forutsigbarhet i form av dyrere bensin, blant annet. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Publisert

I arbeidet med klimameldinga vil MDG foreslå å lovfeste en flat opptrapping av prisen på forurensing, den såkalte CO2-avgiften.

Dermed vil MDG ha også ha prinsippet om prisstigning på bensin og diesel inn i klimaloven.

- Regjeringen har så langt ikke vært tydelig på om det også skal bli dyrere med bensin og diesel, eller om drivstoff skal kompenseres, slik den har vært til nå. Men vi kommer ikke i mål raskt nok dersom veitransporten unntas, sier MDG-leder Une Aina Bastholm til Dagbladet.

Regjeringen har i sin klimaplan foreslått å trappe opp CO2-avgiften fra dagens 590 kroner tonnet til 2000 kroner i 2030.

- Lovfesting er viktig fordi klimapolitikken er blitt så kortsiktig, med mye hopp og sprett, for eksempel i elbilfordelene. MDG skal ta vare på friheten og tryggheten til ungene våre gjennom langsiktighet i klimatiltakene, og forutsigbarhet i bensinprisene er viktig for alle som bruker bil, for bilprodusenter og bensinstasjoner. Vi politikere trenger også å binde oss selv, så noen rammer for klimapolitikken ligger fast, fortsetter Bastholm.

20 kroner literen

Hun anslår at bensinprisen fort vil øke til over 20 kroner literen i MDGs forslag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer