Mulig streik blant flyteknikerne

- Vil merke det første dagen

Meklingen går ut ved midnatt fredag.

ESSENSIELL FUNKSJON: En flytekniker klargjør et SAS-fly for langtidsparkering på Gardermoen under pandemien i april 2020. Uten sertifiserte teknikere til å undertegne får ikke fly ta av. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
ESSENSIELL FUNKSJON: En flytekniker klargjør et SAS-fly for langtidsparkering på Gardermoen under pandemien i april 2020. Uten sertifiserte teknikere til å undertegne får ikke fly ta av. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ved midnatt fredag kveld går fristen ut i den harde meklingen mellom Norsk Flytekniker Organisasjon (NFO) og NHO Luftfart. Blir det ikke enighet, går 31 flyteknikere straks ut i streik, og ytterligere 75 mandag ved en eventuell opptrapping.

Dermed vil ca. 1/4 av NFOs medlemmer være ute av drift. Det får ganske raskt dramatiske følger for avviklingen av flyavganger i Norge, ifølge ledelsen i Teknisk utvalg (TU) i NFO.

- Kanskje noe vedlikehold kan skyves på. Men så kommer akutt vedlikehold i tillegg til planlagt vedlikehold. Mange fly vil stå allerede første dag; halvparten av flyene trenger vedlikehold samme dag, sier Martin Reneflot Larsen, varamedlem i TU, til Dagbladet.

Klokka 21 satt partene fremdeles hos Riksmekleren. Mekler Carl Petter Martinsen uttaler til TV 2 at det sannsynligvis vil bli meklet på overtid.

Kritisk funksjon

NFOs medlemmer er helt essensielle for at flytrafikken i Norge skal kunne avvikles; et fly får ikke ta av uten at en sertifisert flytekniker har signert det ut.

- Så fort man trapper opp som varslet og 1/4 av medlemmene er tatt ut, vil det merkes fort, sier TU-leder Robert Brevik til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer