Ut mot KrF

- Vil påføre skyld og skam

KrF vil merke øl- og vinflasker på samme måte som røykpakkene. Frp mener partiet vil at folk skal skamme seg med utepilsen.

FØLER SKAM: Stortingspolitiker Sivert Bjørnstad (Frp) mener KrF vil påføre nordmenn skyld og skam for å ta seg en øl. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
FØLER SKAM: Stortingspolitiker Sivert Bjørnstad (Frp) mener KrF vil påføre nordmenn skyld og skam for å ta seg en øl. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Under KrFs digitale landsmøte lørdag vedtok partiet at de ønsker å merke øl- vin- og spritflasker med en advarsel på samme måte som røykpakkene.

Forslaget ble fremmet av ungdomspartiet KrFU. I sin begrunnelse skriver de:

«Alkohol har enormt store skadevirkninger som koster enkeltmennesker og sivilsamfunn dyrt.»

Setter ølen i halsen

Et stort flertall i partiet stilte seg bak forslaget, som innebærer å merke all alkolhol, både i butikken og på Vinmonpolet, med informasjon om skadevirkningene. Tiltaket vil minnet om advarslene som i dag finnes på røyk- og snuspakninger.

- KrFs overformynderi slår ut i full blomst i takt med at vårsola titter fram.

Ordene tilhører Sivert Bjørnstad, som sitter i næringskomiteen på Stortinget for Frp. Han er i ferd med nyte finværet, men setter ølen i halsen når han hører om forslaget.

- Nå skal jeg akkurat sette meg ut i sola med en øl. Da synes jeg ikke noe om å bli påført skyld og skam. For det er jo det dette i bunn og grunn handler om, sier Bjørnstad.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer