Lekket EU-dokument:

Vil presse Norge på gasspris

EU vil forhandle ned prisen på norsk gass, viser lekkede dokumenter i Brussel i kveld.

ROS - OG LITT PRESS: EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen roste Norge fra talerstolen i Brussel tidligere i dag. Foto: Virginia Mayo, AP / NTB
ROS - OG LITT PRESS: EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen roste Norge fra talerstolen i Brussel tidligere i dag. Foto: Virginia Mayo, AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norge ble gjenstand for ros da EU-president Ursula von der Leyen annonserte vedtaket om et pristak på russisk gass, under en pressekonferanse i Brussel tidligere i dag.

I ettermiddag bekrefter von der Leyen at hun har vært i direkte kontakt med statsminister Jonas Gahr Støre i dag. Det melder hun selv på Twitter.

- Godt å snakke med Jonas Gahr Støre om Ukraina og energi. Norge har økt gassproduksjonen for å sikre leveranser til EU. Norge er et ankerfeste for Europas energisikkerhet, skriver von der Leyen.

- I dag leverer Norge mer gass til EU enn Russland, sa hun blant annet under pressekonferansen tidligere i dag.

Videre bekreftet hun at det også kan bli aktuelt å innføre makspris på gass fra andre land.

Nå viser altså lekkede dokumenter at EU i første omgang vil forhandle prisen ned på norsk gass, ifølge TV 2.

Støre: Vil diskutere alt

«Pålitelige leverandører som Norge har maksimert sine gassforsyninger til EU. Dialog med disse partnerlandene for å sikre forsyningene og lavere priser gjennom forhandlinger bør forfølges videre», skriver EU-kommisjonen i et av dokumentene som har lekket ut, ifølge TV 2.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer