Jon Almaas:

Vil rive i hytte­paradis: - Taket lekker

Ber om fritak fra loven.

VIL TA YTTERLIGERE GREP: Jon Almaas har vært hytteier i Kragerø i flere år. I 2020 gikk han og kona til innkjøp av en ny og større fritidseiendom i skjærgården til 13,2 millioner kroner. Foto: Cornelius Poppe / NTB Foto: Cornelius Poppe / NTB
VIL TA YTTERLIGERE GREP: Jon Almaas har vært hytteier i Kragerø i flere år. I 2020 gikk han og kona til innkjøp av en ny og større fritidseiendom i skjærgården til 13,2 millioner kroner. Foto: Cornelius Poppe / NTB Foto: Cornelius Poppe / NTB Vis mer
Publisert

Sommeren 2020 ble det kjent at programleder Jon Almaas og kona hadde oppgradert til en større ferieperle på Bærø i Kragerø.

Tomta, som rommer 17,5 mål, har ei hovedhytte, et innredet eldhus og et båthus. Eiendommen er videre utstyrt med egen brygge og privat strandlinje, og kostet ekteparet 13,2 millioner kroner.

Etter at kjøpekontrakten ble signert, har Almaas gjort en rekke oppgraderinger på selve hytta.

Verksted

Nå ønsker TV-profilen også å ta grep om det han beskriver som et falleferdig uthus på eiendommen og erstatte dette med et nytt, skriver Kragerø Blad Vestmar, som først omtalte saken.

Avisa har fått innsyn i en byggesøknad der Almaas opplyser at det nye uthuset skal brukes til verksted og oppbevaring av utstyr. Bygningsmassen er også planlagt å være noe mindre enn det opprinnelige uthuset i dag.

Det er riktignok strenge regler som gjelder for bygging i strandsonen, og Almaas ønskede oppgraderinger krever derfor en dispensasjon.

- Lite tiltrekkende

TV-profilen mener selv at han bør få fritak fra plan- og bygningsloven.

- Kledningen henger og slenger og bærebjelker i gulvet er sterkt preget av råte. Bygget er skjevt og utgjør en risikofaktor da det kan rase sammen. Taket lekker og det blåser gjennom veggene. Ikke bare er det visuelt lite tiltrekkende, men det utgjør også en skaderisiko slik det står nå, skriver Almaas i søknaden, gjengitt av KV.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer