Vil selge disse i Kina

Etter flere år i Kinas fryseboks vil Norge nå inn i kinesiske kjøleskap. Tine Meierier melder seg på regjeringens eksportdrøm og ønsker å eksportere melk og meieriprodukter.

LANGREIST MELK: Melk og meieriprodukter fra Tine kan havne på kinesiske frokostbord, hvis regjeringen får det som de vil. Foto: Gorm Kallestad / NTB
LANGREIST MELK: Melk og meieriprodukter fra Tine kan havne på kinesiske frokostbord, hvis regjeringen får det som de vil. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Begeistringen hos Tine er stor. De håper på et internasjonalt gjennombrudd for 9000 norske melkebønder.

Dagbladet avdekket nylig at regjeringen på ny har bedt Kina om å få eksportere svinekjøtt, melk og meieriprodukter. Landbruks- og matminister Sandra Borch (Sp) har bekreftet at de forsøker, men ikke utdypet hva Norge skal tilby Kina i praksis.

Tine bekrefter overfor Dagbladet at de er med på planen og ønsker å eksportere melk og meieriprodukter til Kina.

Samtidig sier Norges største leverandør av kjøtt, Nortura, at de ikke kjenner til eksportplanene.

Best i verden

- Kvaliteten på den norske melka er best i verden, og vi undersøker muligheten for å utnytte dette konkurransefortrinnet i større grad enn vi har klart til nå ved å nå ut til verden med norske meieriprodukter, sier Ole Martin Buene, kommunikasjonsdirektør i Tine.

Han understreker at ingenting er avgjort ennå.

– Kina er blant landene som vurderes og som sees på med interesse, men det er samtidig for tidlig å si ettersom det ikke finnes markedsadgang for eksport av meierivarer til Kina, slik andre produkter fra Norge har – eksempelvis norsk fisk, sier Buene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer