Turistjubel:

- Vil slå alle rekorder

En turiststrøm uten like gjør at Reiselivs-Norge kan gni seg i hendene. Den svake kronekursen, som får mye av æren, kan også være en ulempe for enkelte, som melder om «totalt kaos».

STRØMMER INN: Den svake kronekursen gjør at turistbransjen i Norge går mot en rekordsommer. Turister fra utlandet strømmer over grensen som aldri før. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB
STRØMMER INN: Den svake kronekursen gjør at turistbransjen i Norge går mot en rekordsommer. Turister fra utlandet strømmer over grensen som aldri før. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mens en kronekurs i fritt fall har skremt nordmenn med luftige ferieplaner, kan svekkelsen gi reiselivsnæringen her hjemme en vanvittig opptur.

Turister fra utlandet strømmer inn som aldri før. Nå kan mange gni seg hendene over det som ligger an til en rekordsommer.

- Vil slå alle rekorder

Blant dem som jubler, er Marit Utaker, daglig leder i Oslo Guidebureau. Selskapet tilbyr guidede vandringer i Oslo.

- Vi har kjempemye å gjøre. Masse, masse. Det er veldig mye mennesker her, og svært mange vil ha private guidede turer. Så jeg tenker at vi kommer til å slå alle rekorder i år, sier hun til Børsen.

Utaker og Oslo Guidebureau legger bak seg noen tøffe år med pandemien. I en periode var alle ansatte permittert. Utaker jobbet selv i helsevesenet, og styrte guide-selskapet med en prosentstilling. 1. juni 2021 tok hun tilbake en av medarbeiderne i full stilling, og nå er de sju stykker.

- Det eksploderte i fjor. Men fjoråret var ikke noe normalår siden vi ikke kom i gang før mars-april, så tok det helt av. Det var «all time high» til tross for at vi bare jobbet 8 måneder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.