Vil snu på arbeidslivet: - Halser etter

Ap-topp garanterer massive endringer i norsk arbeidsliv. - Slår inn åpne dører, svarer regjeringen.

LUFT-LØFTE: Tomme skranker på Gardermoen for en coronarammet flybransje. Men de som jobber i luftfarten og alle andre skal merke store endringer om om regjeringen byttes ut neste år, garanterer Ap-topp. Foto: Hans A. Vedlog / Dagbladet
LUFT-LØFTE: Tomme skranker på Gardermoen for en coronarammet flybransje. Men de som jobber i luftfarten og alle andre skal merke store endringer om om regjeringen byttes ut neste år, garanterer Ap-topp. Foto: Hans A. Vedlog / Dagbladet Vis mer
Publisert

Omfattende endringer i arbeidsmiljøloven var et av de første større valgløftene statsminister Erna Solberg (H) innfridde. Nå kunngjør Arbeiderpartiet ikke bare nulling, men også innstramming av endringene fra 2015.

– Regjeringa har lagt Norge vidåpent for import av useriøst og dårlig arbeidsliv fra utlandet. Det flommer over, tordner Arbeiderpartiets arbeidslivspolitiske talsperson Arild Grande.

Han mener det ikke mangler på eksempler.

– Vi ser slaveliknende forhold i transportbransjen og innleie med kriminelle aktører i bygg og anlegg. Vi ser det i Hurtigruten og ved oppsplitting av jernbanen, sier Grande.

Og ikke minst handler det om flybransjen, framholder han.

- Dels er det en utfordring innen dagens selskaper. Så ser vi denne uka at nykommeren Wizzair viser fingeren til norsk arbeidsliv og den norske samarbeidsmodellen. Alt dette skjer uten at regjeringen står opp for norske arbeidsvilkår, lønnsvilkår, arbeidsplasser og seriøse aktører, mener Grande.

Strammer inn

Denne uka fremmet han og flere partikolleger et lovforslag i Stortinget som tar arbeidsmiljøloven tilbake til tida før Høyre og Fremskrittspartiet fikk de daværende samarbeidspartiene Venstre og KrF med på omfattende endringer i arbeidsmiljøloven i 2015. Og ytterligere noen hakk videre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer