Vil spandere Nord Korea-billett på Rødt-velgerne

Stein Erik Hagen frykter ikke en Ap-regjering, men er ikke så begeistret for Rødts framgang.

SPANDABEL: Stein Erik Hagen er ikke Rødts største tilhenger, og sender gjerne velgerne til fjerne strøk. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
SPANDABEL: Stein Erik Hagen er ikke Rødts største tilhenger, og sender gjerne velgerne til fjerne strøk. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Publisert

Partiet Rødt foreslo nylig å forby bruk av privatfly til transport av alt annet enn det som handler om liv og helse.

Målskiva for kritikken var blant andre milliardær Stein Erik Hagen, som bruker privatfly når han skal besøke hytta si i Kragerø.

- Helt uansvarlige

At Rødt ikke er så begeistret for de superrike, og ønsker å skattlegge dem mye hardere enn i dag, er kjent stoff.

At Hagen, Norges 7. rikeste mann, ikke er en del av Rødts voksende velgerskare, kommer derfor neppe som noe sjokk, selv om Hagen bedyrer at han ikke frykter konsekvensene dersom venstresiden vinner valget til høsten.

- Det er ikke døden om Ap og Sp danner regjering. Det lever jeg godt med. Det er to ansvarlige partier. Men Rødt og SV er for meg helt uansvarlige, sier Hagen, som leverer følgende kraftsalve mot Rødt:

- Jeg blir gjerne med og spanderer «one-way ticket» til Nord-Korea for dem som stemmer Rødt. Så får de et samfunn slik de ønsker seg med en gang.

Akkurat den uttalelsen ser ikke ut til å plage Rødt nevneverdig. De legger ikke på noen måte skjul på at deres politikk vil være kostbar for de aller rikeste.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.