Schibsted:

Vil splitte selskapet

Schibsted vil dele seg i to, og fjerne avisene fra børs.

STORE ENDRINGER: Schibsted vil dele selskapet i to og holde nyhetsbiten vekke fra børsen. Foto: Berit Roald / NTB
STORE ENDRINGER: Schibsted vil dele selskapet i to og holde nyhetsbiten vekke fra børsen. Foto: Berit Roald / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mediekonsernet Schibsted vil dele selskapet i to, og fjerner med det avisene fra Oslo Børs. Det skriver selskapet i en børsmelding.

Stiftelsen Tinius Trust har forvaltet den største eierposten i konsernet, men skal nå kontrollere hundre prosent av det nye medieselskapet, som skal beholde Schibsted-navnet.

- Gjennom forhandlinger med styret og ledelsen i Schibsted ASA, har vi kommet til en løsning som vil gi alle Schibsted-selskapene bedre muligheter for vekst og utvikling, Ole Jacob Sunde, sjef for Tinius Trust.

I avtalen verdsettes nyhetsmediene til 6,2 milliarder kroner, og gjelder blant andre VG, E24, Aftenposten, samt svenske Aftonbladet og Svenska Dagbladet.

Avtalen omfatter også konsernets eierandeler i NTB, TT og Polaris Media. Pengene fra salget til stiftelsen vil gå til aksjonærene, meldes videre. Det som er igjen av Schibsted blir igjen på børsen.

- Siden 2000-tallet har Schibsted-konsernet vært en pionér innen digitalisering. Vi står nå ved et veiskille som krever nye tiltak hvor mediene og markedsplassene må omstille seg til en ny virkelighet. Derfor vil både mediene og markedsplassene tjene på å rendyrke sine forretningsområder. Slik vil vi sikre full oppmerksomhet på begge områdene, uten at de må konkurrere om kapital og ressurser, sier Sunde videre.

En generalforsamling i Schibsted ASA må først godkjenne avtalen. Tinius vil fortsatt sitte med eierposten på 26,3 prosent i den børsnoterte virksomheten.