Vil stanse bonusfest: - Reagerer veldig

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum sier det er noe grunnleggende feil når Statkraft deler ut millioner i bonuser til toppledelsen. Han lover nå at regjeringen skal stramme til, og bruke eiermakten kraftigere framover.

RISTER PÅ HODET: Bonusfesten i Statkraft må ta slutt - dét er det klare budskapet til Trygve Slagsvold Vedum. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
RISTER PÅ HODET: Bonusfesten i Statkraft må ta slutt - dét er det klare budskapet til Trygve Slagsvold Vedum. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Publisert

Toppledelsen i Statkraft fikk nesten dobbelt så mye i bonus for 2022, som for året før.

I etterkant av strømpriskrisa i 2022 økte Statkraft bonusutbetalingene med over 1 milliard til rundt 2,2 milliarder totalt.

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum rister på hodet.

- Jeg reagerer veldig på de bonusene, sier Vedum til Dagbladet.

- Det er noe grunnleggende feil med at selskaper staten eier skal ha så høye lønninger og bonuser som vi har sett i Statkraft. Dette går ikke lengre, sier han videre.

Bonusene i Statkraft har vakt oppsikt. Barbara Flesche fikk for eksempel 2,9 millioner i bonus i 2022. 2,2 av de var for å bli værende i jobben.

Bare toppledelsen i Statkraft fikk i 2022 utbetalt 7,2 millioner kroner i bonus. Året før var den samlede bonusen for ledergruppen på 4,2 millioner kroner.

Trygve Slagsvold Vedum sier han vil ta grep for å unngå at Norge får en egen lønnsadel i selskaper som Statkraft.

Han sier også at regjeringen må bli tøffere, og gir dermed en klar oppfordring til næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) om å bruke sin eiermakt i større grad.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer