Vil straffe gjerrige turister

Indonesiske myndigheter intensiverer kampen mot utenlandske turister som oppfører seg dårlig.

FERIEPARADIS: Bali har lenge vært et yndet reisemål for turister fra hele verden. Her fra Jerman Beach i Kuta. Foto: Aiko_koni / Shutterstock / NTB
FERIEPARADIS: Bali har lenge vært et yndet reisemål for turister fra hele verden. Her fra Jerman Beach i Kuta. Foto: Aiko_koni / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Indonesiske politikere har lenge tatt til orde for at Indonesia, og spesielt ferieparadiset Bali, skal jobbe for å tiltrekke seg flere «kvalitetsturister», og færre av dem som reiser på lavbudsjett.

Blant annet har de innført en offisiell kampanje som slår ned på «uanstendig oppførsel», og en ny turistskatt har blitt innført.

Nå har myndighetene på Bali tatt det et steg lenger.

- Lager trøbbel

Nylig opprettet de nemlig en ny arbeidsgruppe som skal ha som oppgave å finne og straffe utenlandske, «gjerrige» turister som oppfører seg dårlig. Gruppa har fått navnet Bali Becik Task Force.

Det skriver South China Morning Post.

Immigrasjonssjef på Indonesia, Silmy Karim, sier til avisa at han håper det kan få bukt med problemene på øya. Han mener gruppas arbeid ikke vil gå ut over den generelle turistaktiviteten i ferieparadiset.

- Hovedproblemet med utlendinger på Bali er det store antallet utenlandske turister med lavt forbruk som ofte lager trøbbel. Fordi Bali er i kategorien «billig turistmål», tiltrekker det seg turister med et lavt budsjett, sier han til avisa.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.