Vil straffe gjerrige turister

Indonesiske myndigheter intensiverer kampen mot utenlandske turister som oppfører seg dårlig.

FERIEPARADIS: Bali har lenge vært et yndet reisemål for turister fra hele verden. Her fra Jerman Beach i Kuta. Foto: Aiko_koni / Shutterstock / NTB
FERIEPARADIS: Bali har lenge vært et yndet reisemål for turister fra hele verden. Her fra Jerman Beach i Kuta. Foto: Aiko_koni / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Indonesiske politikere har lenge tatt til orde for at Indonesia, og spesielt ferieparadiset Bali, skal jobbe for å tiltrekke seg flere «kvalitetsturister», og færre av dem som reiser på lavbudsjett.

Blant annet har de innført en offisiell kampanje som slår ned på «uanstendig oppførsel», og en ny turistskatt har blitt innført.

Nå har myndighetene på Bali tatt det et steg lenger.

En russisk turist har utløst et raseri blant den balinesiske befolkningen etter et upassende stunt. Video: Storyblocks/Instagram @chila_brazila. Reporter: Christina H. Korneliussen/Dagbladet TV Vis mer

- Lager trøbbel

Nylig opprettet de nemlig en ny arbeidsgruppe som skal ha som oppgave å finne og straffe utenlandske, «gjerrige» turister som oppfører seg dårlig. Gruppa har fått navnet Bali Becik Task Force.

Det skriver South China Morning Post.

Immigrasjonssjef på Indonesia, Silmy Karim, sier til avisa at han håper det kan få bukt med problemene på øya. Han mener gruppas arbeid ikke vil gå ut over den generelle turistaktiviteten i ferieparadiset.

- Hovedproblemet med utlendinger på Bali er det store antallet utenlandske turister med lavt forbruk som ofte lager trøbbel. Fordi Bali er i kategorien «billig turistmål», tiltrekker det seg turister med et lavt budsjett, sier han til avisa.

Ble bortvist

Ifølge The Bali Sun er det opprettet et telefonnummer som de lokale på Bali kan ringe til for å rapportere om turister som oppfører seg dårlig.

South China Morning Post viser til tall fra immigrasjonskontoret på Bali, som sier at 163 utlendinger ble bortvist fra Bali fra januar til juni i år på grunn av ulike overtredelser.

Å ha vist manglende respekt for den hinduistiske øyas kultur, skal være blant grunnene til at turistene ble bortvist.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer