Volodymyr Zelenskyj:

- Vil svekke Europa

Den ukrainske presidenten takket Norge, men advarte samtidig mot Russlands planer.

Den ukrainske presidenten takket Norge, men advarte samtidig mot Russlands planer i sin tale på energimessa ONS i Stavanger. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

STAVANGER (Dagbladet): Mandag gikk startskuddet for energimessa ONS i Stavanger. På talerlista står blant andre Tesla-gründer Elon Musk og Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj.

Sistnevnte holder blant annet en appell under åpningen av konferansen. Det skjer via videolink. Salen bryter ut i applaus når Ukrainas president kommer på skjermen.

Kort tid før kom statsminister Jonas Gahr Støre med en lovnad til Zelenskyj, før sistnevnte tok over ordet: Norge gir 2 milliarder norske kroner for å finansiere gass til Ukraina i 2022.

Ukraina vil lagre gass for Europa

Innledningsvis takket Ukrainas president for Norges nye bidrag, på vegne av seg selv og landet.

- Denne krigen handler ikke bare om Ukrainas uavhengighet, men hele Europas uavhengighet.

- Vi ser at energiprisene er så høye nå at tusenvis av foretak sliter med å holde det gående. Denne vinteren kan energiprisene stige enda mer, sier Zelenskyj.

Presidenten foreslo også å lagre gass for å sikre Europas energisikkerhet.

- Sammen kan vi unngå priskriser. Vi har gasslagringsenheter ved grensa til EU. Dere kan lagre gass hos oss. Vi har plass til 12 millioner kubikkmeter gass, som kan hjelpe Europa gjennom vinteren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer