Hyttebråket:

Vil ta drastiske grep

Komikerparet planlegger å rive og bygge nytt i hytteparadis. - Pernille og Dagfinn synes det er veldig leit å ha havnet i denne situasjonen.

- VIL RYDDE OPP: Pernille Sørensen og Dagfinn Lyngbø har tidligere gjort det klart at de ønsker å rette opp i de hytteforholdene som kommunen mente var i strid med plan- og bygningsloven. Her er paret avbildet i 2018. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
- VIL RYDDE OPP: Pernille Sørensen og Dagfinn Lyngbø har tidligere gjort det klart at de ønsker å rette opp i de hytteforholdene som kommunen mente var i strid med plan- og bygningsloven. Her er paret avbildet i 2018. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I august i fjor fikk komikerparet Pernille Sørensen (44) og Dagfinn Lyngbø (49) varsel om pålegg og tvangsmulkt for en rekke byggeavvik på hytta deres i Paradisbukta på Tjøme.

Bakteppet var et tilsyn fra Færder kommune i februar samme år, der byggesaksmyndigheten mente å ha avdekket seks ulovlige tiltak på eiendommen.

Ekteparet, som kjøpte fritidsboligen for ni millioner i 2014, har i dialog med kommunen framholdt at de ikke var kjent med avvikene. Da paret rev den opprinnelige hytta og erstattet denne med en langt mer moderne fritidsbolig, anskaffet eierne profesjonell bistand.

Omfattende ryddesjau

De profilerte komikerne hadde derfor «full tiltro» til en korrekt gjennomføring av søknads- og byggeprosessen. Ansvarlig søker, arkitekt Rune Breili, har på sin side ment at alt er gjort lovlig. Som eiere av fritidsboligen, falt likevel konsekvensene på Lyngbø og Sørensen da Færder satte ned foten.

Nå har KB Arkitekter sendt en omfattende søknad til Færder kommune. På vegne av tiltakshaverne ber arkitektkontoret om godkjenning til følgende tiltak:

  • Endring i planløsning i underetasje.
  • Endring av terrassearealer plan underetasje.
  • Oppføring av trapp mot vest.
  • Riving og oppføring av bod sør på eiendommen.
  • Riving og oppføring anneks nord på eiendommen.
  • Oppføring av platting/brygge.
  • Økning av bebygd areal.

- Vanskelig

Det er søkt om rammetillatelse og dispensasjon fra byggeforbudet i forbindelse med det planlagte arbeidet. I søknaden kommer det fram at Sørensen og Lyngbø blant annet vil fjerne en balkong på østsiden av hytta, og erstatte den med gangbane og trapp.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer