Trygve Slagsvold Vedum:

Vil ta kontroll med strømmen

Vanlige folk over hele landet skal få mer å rutte med i løpet av året, lover Trygve Slagsvold Vedum. Han vil at bedre politisk styring av strømmarkedet skal gi mer stabile og lavere strømpriser over tid.

BEDRE FOR VANLIGE FOLK: Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum har i løpet av åtte år i opposisjon lovet å gjøre livet bedre for folk over hele landet. Som finansminister lover han at vanlige folk skal få mer å rutte med når Ap/Sp-regjeringens politikk blir rullet ut. Foto: Christian Roth Christiansen/Dagbladet.
BEDRE FOR VANLIGE FOLK: Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum har i løpet av åtte år i opposisjon lovet å gjøre livet bedre for folk over hele landet. Som finansminister lover han at vanlige folk skal få mer å rutte med når Ap/Sp-regjeringens politikk blir rullet ut. Foto: Christian Roth Christiansen/Dagbladet. Vis mer
Publisert

Eksplosive strømpriser og nye coronatiltak som rammer deler av næringslivet preger inngangen til jula. «Vanlige folk» og opposisjonen raser mot regjeringen for seindrektighet. Lørdag la statsminister Jonas Gahr Støre, finansminister Trygve Slagsvold Vedum og olje- og energiminister Marte Mjøs Persen fram en ny pakke:

Staten tar halvparten av regningen for det som overstiger en spotpris på 70 øre per kilowattime fra desember til og med mars. Ordningen antas å koste om lag fem milliarder kroner.

- Høyre og Frps skyld

- Den forrige regjeringen må en stor del av ansvaret for dagens rekordhøye strømpriser, mener Vedum. Nå er det Ap/Sp-regjeringens ansvar å rydde opp og hjelpe folk.

- Dessverre har den analysen Senterpartiet har hatt i mange år, vist seg å være rett. Vi har vært bekymret for at flere strømkabler til utlandet vil gi prishopp på strøm her i landet. Nå ser vi voldsomme utslag for norske strømkunder. Ofte har du ønske om å få rett. Men akkurat her skulle jeg ønske jeg hadde tatt feil. Nå hjelper det ikke å ha rett, vi må gjøre noe nå og avhjelpe situasjonen for folk, sier Vedum til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer