Nytt Putin-grep:

Vil ta «slemme» vestlige selskaper

Vladimir Putin og hans regjering vil gå hardere til verks mot Vesten.

TAR GREP: Russland har gått med et underskudd på rundt 40 milliarder dollar så langt i år. Nå innfører han nye tiltak mot vestlige selskaper. Foto: Ramil Sitdikov/Sputnik/AFP/NTB
TAR GREP: Russland har gått med et underskudd på rundt 40 milliarder dollar så langt i år. Nå innfører han nye tiltak mot vestlige selskaper. Foto: Ramil Sitdikov/Sputnik/AFP/NTB Vis mer
Publisert

Onsdag ble det kjent at Vladimir Putin og hans regjering har lagt fram et nytt skatteforslag for Dumaen, som vil skattlegge russiske oligarker hardere.

Forslaget vil sikre den russiske staten 3,6 milliader dollar i ekstra inntekter, som Russlands økonomi sårt trenger. Det russiske statsbudsjettet har nemlig gått med historisk store underskudd de siste månedene.

Nytt grep

Nå skriver Financial Times at Kreml i forrige uke i all hemmelighet vedtok et nytt dekret, som skal gjøre det mulig for myndighetene å beslaglegge vestlige selskapers eiendeler i landet.

Det skal også gjøre det vanskeligere for selskapene å forlate landet, skriver avisa. Det nye dekretet skal være en del av Putins plan for å kjempe mot Vestens sanksjoner mot landet.

Financial Times har fått se det hemmelige dekretet, som skal gi russiske myndigheter lov til å kjøpe vestlige eiendeler med en betydelig rabatt, slik at de kan selge dem igjen med god fortjeneste.

«Slemme selskaper»

Putins talsperson, Dmitry Peskov, sier likevel til avisa at vestlige investorer og selskaper er velkomne inn i landet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.