Abelia-direktørens forsvar for medlemsskap:

Vil tette kvinnegap - forsvarer herreklubb

Som direktør i Abelia jobber Øystein Eriksen Søreide for å rekruttere flere kvinner til tech-yrker. På fritida spiser han smørbrød i den omstridte herreklubben Norske Selskab.

STASELIG: Salongene i Norske Selskab inneholder kunst norske museer drømmer om. Til venstre henger selvprortrett av Erik Werenskiold, malt i Norske Selskabs lokaler. Arkivfoto: Nina Hansen
STASELIG: Salongene i Norske Selskab inneholder kunst norske museer drømmer om. Til venstre henger selvprortrett av Erik Werenskiold, malt i Norske Selskabs lokaler. Arkivfoto: Nina Hansen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den tidligere Høyre-politikeren har ingen planer om å melde seg ut av Norske Selskab, i motsetning til hva flere av hans tidligere klubbvenner har gjort etter kvinnebråket som har ridd klubben som en mare dette året.

Rabalderet startet med et forslag om å utrede fordeler og ulemper ved å åpne for kvinnelige medlemmer. Det utløste en storm av protester i den 250 år gamle eksklusive herreklubben, kunne Børsen rapportere tidligere i år.

Opprøret ble så voldsomt at utvalget som var nedsatt for å kaste lys over problemstillingen, ble nedlagt før det var kommet i gang med arbeidet.

Utmeldelser

Stormen som fulgte i de eksklusive salongene utløste et ras av utmeldelser fra klubben der superrike som Kjell Inge Røkke, Stein Erik Hagen og Christian Ringnes er medlemmer sammen med en rekke investorer, forretningsadvokater, menn fra kultureliten, akademia, politikk og Forsvaret.

Men i løpet av våren og sommeren ble det altså noen avganger. Næringsminister Nikolai Astrup (H), forlagsdirektør Mads Nygaard, superfiolinist Arve Tellefsen og manusforfatter Petter Skavlan var blant dem som etter tur meldte seg ut i protest.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer