Vil «trylle» bort gjeld

En gigantisk forvandling av gjeld til aksjer skal redde Norwegian.

LA FRAM KRISEDETALJER: I en børsmelding i dag la Norwegians konsernsjef Jacob Schram fram detaljene om hvordan gjeld skal gjøres om til aksjer for å redde Norwegian. Foto: Thomas Brun / NTB scanpix
LA FRAM KRISEDETALJER: I en børsmelding i dag la Norwegians konsernsjef Jacob Schram fram detaljene om hvordan gjeld skal gjøres om til aksjer for å redde Norwegian. Foto: Thomas Brun / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nå er flere detaljer klare, i Norwegians både ambisiøse og uortodokse redningsplan for selskapet.

I ei børsmelding som ble lagt ut i dag morges, går selskapet ut med flere detaljer enn det som var klart da det for knapt to uker siden ble innkalt til møter for obligasjonseierne, før en ekstraordinær generalforsamling:

  • Opptil 60 - 85 prosent av obligasjonsgjelda på 4,8 milliarder kroner skal omgjøres (konverteres) til aksjer.
  • Selskapet planlegger en emisjon på 400 millioner kroner.
  • Norwegian ber leasingselskapene, som er selskapene som eier flyene, og som leier dem ut, om å gå med på konvertering av minst 500 millioner dollar, framgår det av meldingen.
  • Målet er at den samlede konverteringen av leasing- og obligasjonsgjeld til aksjer blir på inntil 1,2 milliarder dollar.
  • På denne måten beregner Norwegian at dagens aksjonærer vil sitte igjen med 5,2 prosent etter at denne gjelda er konvertert, før den planlagte emisjonen.

Skjebnemøter

Dermed vet eierne av obligasjonslånene langt mer om hva de har å forholde seg til når de om tre dager skal si ja eller nei til Norwegians forslag på det som kan bli selskapets skjebnemøter den 30. juni.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer