Trygve Slagsvold Vedum:

Vil tvinge fram mer coronahjelp

Hvis ikke regjeringen selv kommer med mer krisehjelp til coronarammede bedrifter og arbeidstakere, må Sp, Ap og Frp ta grep på Stortinget, mener Sp-lederen.

BEKYMRET: Trygve Slagsvold Vedum (Sp) frykter at permitterte blir skjøvet ut i ledighet hvis ikke opposisjonen tar grep. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
BEKYMRET: Trygve Slagsvold Vedum (Sp) frykter at permitterte blir skjøvet ut i ledighet hvis ikke opposisjonen tar grep. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Sp, Ap og Frp har flertall i Stortinget. I vår var det helt avgjørende at det etter den første krisepakken var Sp, Ap og Frp, og etter hvert SV, som snakket sammen, sier Senterpartiets leder Trygve Slagsvold Vedum til NTB.

- Det som skjedde da, var det samme som nå: Strenge smitteverntiltak, men en regjering som ikke hadde gjort jobben ferdig for å trygge de arbeidsfolkene, bedriftene og selvstendig næringsdrivende som blir berørt, mener han.

På toppen av allerede harde restriksjoner for å hindre smittespredning kom regjeringen søndag med enda flere tiltak. Blant grepene er svært strenge regler for private sammenkomster, nasjonalt skjenkeforbud, rødt nivå i skolene og en anmodning om å unngå unødvendige reiser.

Vedum understreker at storsamfunnet må stille opp for dem som blir uskyldig rammet av nødvendige smittevernrestriksjoner.

Tre krav

Opposisjonen på Stortinget er urolig for at regjeringen ikke raskt nok kommer næringsliv og befolkning til unnsetning. Mandag ble statsminister Erna Solberg (H) bedt om å komme til Stortinget og redegjøre om situasjonen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.