Holder pusten før pressekonferansen:

- Vil være døden

Slår alarm om følgene dersom regjeringa ikke lemper på tiltakene.

KRITISK: Konsekvensene blir katastrofale om tilakene videreføres, fastslår utelivsaktørene. Foto: Vidar Ruud / NTB
KRITISK: Konsekvensene blir katastrofale om tilakene videreføres, fastslår utelivsaktørene. Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En samlet utelivsbransje holder pusten før kveldens pressekonferanse kl. 19, der regjeringen skal oppdatere om coronasituasjonen.

Siden desember har kranene vært stengt i hele landet. På pressekonferansen er det ventet at vi får svar på om tiltakene som ble innført før jul forlenges eller ei.

- Helt vilt

Frank Reithe, daglig leder på Verdensteatret i Tromsø, er blant utelivsaktørene som følger spent med.

- Jeg har nå skrevet en vaktliste med vikarer. Jeg vet ikke helt hvordan det blir. Jeg håper vi får lov til å åpne i en eller annen form. Det er stor forskjell på å tjene noe og ingenting, sier Reithe til Børsen.

- Jeg har prøvd å holde åpent et par dager uten alkoholservering, det er fullstendig ingenting i inntjening, sier Reithe.

Han tror utfallet i kveld blir at kranene åpnes.

- Det er helt vilt hvis vi ikke får åpne. Fra Narvik til Kirkenes lå det tre pasienter inne med corona i går, hevder Reithe og legger til:

- Det er et geografisk område som er nesten dobbelt så stort som Danmark.

- Nå er det nok

Nevzat Arikan, styreleder i Rodeløkka Invest, som driver en rekke restauranter og serveringssteder i Oslo anslår et tap på 16-20 millioner kroner i desember.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer