Kutt i strømavgift:

- Vil være utfordrende

Regjeringens kutt i elavgiften har utløst sterke reaksjoner. Silje Sandmæl er positivt innstilt, men mener grepet neppe er en redning for dem med dårlig råd.

INGEN «REDNING»: Forbrukerøkonom Silje Sandmæl mener regjeringen i teorien kan ta ulike grep for å sikre vanlige husholdninger fra skyhøye strømregninger. Foto: Heiko Junge / NTB
INGEN «REDNING»: Forbrukerøkonom Silje Sandmæl mener regjeringen i teorien kan ta ulike grep for å sikre vanlige husholdninger fra skyhøye strømregninger. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert

- Jeg tenker at alle monner drar. Regjeringen kan ta grep om elavgiften, så kunne de gjort noe med momsen. Sistnevnte hadde vært til stor hjelp for forbrukerne, men ville nok hatt en altfor stor kostnad. Å kutte i elavgiften er derfor en god start, mener forbrukerøkonom Silje Sandmæl i DNB.

På grunn av de høye strømprisene vil den nye regjeringen legge fram et kutt i strømavgiftene på 2,9 milliarder kroner.

Det opplyser finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) til NRK mandag morgen. Klokka 12 skal regjeringen legge fram sitt forslag til endringer i statsbudsjettet.

- Uforutsigbare

Grepet har imidlertid møtt sterke reaksjoner. SV og Frp mener regjeringen bommer og at tiltaket er særdeles lite målrettet. I rene kroner og øre dreier det seg altså om en redusert strømregning på opp mot en tusenlapp for en vanlig husholdning.

Forbrukerøkonom i DNB, Silje Sandmæl, mener regjeringens tiltak er et steg i riktig retning, men at dette ikke kan anses som en redningspakke i møte med rekordhøye strømpriser.

- For de som har dårlig råd, vil det være utfordrende. Akkurat nå er strømprisene dyre og uforutsigbare, og da er det viktig at forbrukerne selv følger med på når du skal ta en dusj eller lade elbilen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer